Ik schrijf ook aan een boek over……

Bio

Er is ook een boek in de maak met een bijzondere hoofdrolspeler: een briefje van twintig euro. Ter illustratie:

“Sinds gisteren lig ik op tafel in een klein huisje, misschien is de term hut beter op zijn plaats, ergens aan de andere kant van de wereld. Ik gok Mexico, maar helemaal zeker ben ik daar niet van. Dat klinkt avontuurlijk, maar het is nogal uit mijn comfortzone, zo ver van huis, om nog maar te zwijgen van de onzekerheid over een blijvend bestaan in een land ver weg. Waar we niet eens officieel betaalmiddel zijn. Over het algemeen geldt dat we in waarde toenemen als we ver van huis zijn en langer bewaard worden, maar daarover valt echt geen zekerheid te geven. De Schepper geeft hierover nooit bij voorbaat uitsluitsel. Door de familie van Huisden ben ik meegereisd in een vliegtuig en na een reis van een uur of vijftien kwam ik in een veel warmer land terecht. We zijn nogal gevoelig voor temperatuur. Ik zeg vliegtuig, maar dat heb ik uiteraard niet met eigen ogen gezien en het was bovendien mijn eerste keer. Omdat we vaak verdekt en verborgen blijven kunnen we de situatieschets over het algemeen het beste inschatten met het gehoor. Van anderen had ik al vernomen dat het vliegtuig in dat opzicht een afschuwelijke ervaring vormt. De Schepper heeft met zijn beperkte gehoor geen enkele notie van de geluidsoverlast van de ijzeren vogel in de lucht of neemt deze simpelweg voor lief. Niettemin overleven wij over het algemeen de grootst mogelijke overlast, meestal zonder piepen of zeuren. Hoewel er ook wel voorbeelden bekend zijn van soortgenoten die zichzelf in tweeën scheuren bij het ondergaan van zo’n marteling.”

Het wordt een boek over het monetaire systeem, kapitalisme, de geldzucht van de mens, de zeven vinkjes, onrecht en een niet af te wenden einde van een leven. Het wordt grappig en origineel……

Een stukje jonger