Marcel

Bio

Hoi, ik ben Marcel Scheenhart, 55 jaar oud en ik woon tegenwoordig in Utrecht. Of eigenlijk Nieuwegein, maar dat zeg ik niet hardop. Afgestudeerd in de Algemene Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Ik heb een dochter Nina van 28 jaar oud. Mijn hobby’s zijn film (Cineville), muziek, lezen en museum. Daarnaast ben ik een zeer actief wielrenner en beoefen ik zo goed en kwaad als dat kan soms de Bikram yoga.

De eenzame fietser

Mijn werkzame leven speelde zich af in het sociaal domein, vanaf 2005 als Scheenhart Advies op zzp-basis. In 2016 heb ik het roer omgegooid door een oude woonboerderij in het oosten van het land te kopen. Op zoek naar de klusser en de binnenhuisarchitect in mezelf. Op de boerderij kwamen 3 appartementen voor bed and breakfast. Heel leuk om te doen en veel gasten zijn de revue gepasseerd. Prachtig ook om eens tussen de bomen en de vogels in the middle of nowhere te wonen. Daar waar de SRV bus nog 2x per week boodschappen brengt.

De woonboerderij in de Zande, aan de Ijssel.

Eind 2020 ging het roer opnieuw om. Ik verkocht de boerderij en verhuisde naar het rumoer en leven van de stad om een nieuwe wens te realiseren: een boek schrijven. En om voor twee jaar genieten van de stad Amsterdam. Schrijven is mijn passie geworden. Voorheen schreef ik wel eens een verhaal, maar inmiddels kan ik bijna niet meer zonder. Heerlijk om elke dag bezig te zijn met een verhaal en de personages die zich langzaam in het hoofd ontvouwen. Ik geniet met volle teugen. Mijn eerste boek Iedereen is liefde is een jaar geleden uitgekomen. Met Iedereen is liefde schreef ik een boek over de liefde en alles wat ik over de liefdesrelatie heb geleerd.

Inmiddels is het manuscript van mijn twee boek af. Een roman over Tom en Samy. Een verhaal over een complexe liefdesrelatie. Als Samy komt te overlijden besluit Tom een brief te schrijven aan het hiernamaals. Samy geloofde immers heilig in het leven na de dood. Tot zijn verbazing vindt hij direct een antwoordbrief op de deurmat. In de briefwisseling ontvouwt zich de liefdesrelatie. Ondertussen doet de politie onderzoek naar verdachte omstandigheden rondom de dood van Samy. Het boek met de werktitel Hiernamaals is prachtig geworden, al zeg ik zelf. Nu ga ik op zoek naar grotere uitgever.

In 2022 ben ik bovendien begonnen met een opleiding Architectuur aan het HBO. Wellicht word ik ooit nog eens architect. Hoe leuk is dat?

In 2023 besloot ik me toch weer op het schrijven te richten. Mijn boek Hiernamaals is af en ik schrijf vol enthousiasme verder. Inmiddels ook door korte verhalen te schrijven.

Mijn professionele werkzaamheden op een rij:

Nadat ik verschillende jaren voor gemeenten in het sociaal domein heb gewerkt ben ik in 2005 gestart met Scheenhart Advies. In 2011 kwam daar Scheenhart Budget Advies bij voor individueel financieel advies. Opdrachten die ik gedaan heb:

2020 regioadviseur directie Groningen Ministerie van BZK 2013 – 2016 accountmanager programma Gemeenten van de Toekomst ministerie van BZK.

2011 – 2016 Scheenhart Budget Advies 2010 – 2011 Hoofd Bureau Inburgering gemeente Utrecht

2008 – 2009 Procesmanager Deltaplan Inburgering bij het Ministerie van VROM 2007 Sociale Zaken Leidschendam-Voorburg;

2006 Hoofd Stafbureau Kwaliteit en Opleidingen bij de Sociale Dienst Dordrecht.  2005 Hoofd Bureau Voorlichting en Receptie bij de Sociale Dienst Dordrecht.